Política

política

Le Pen amenaça d’expulsar Puigdemont si guanya les eleccions

La líder ultra considera “humiliant” que l’expresident “operi” des de l’Estat francès

La líder del partit d’ultradreta francès Reagrupament Nacional, Marine Le Pen, veu “humiliant” que l’expresident Carles Puigdemont “operi des de França” i amenaça d’expulsar-lo si guanya les eleccions legislatives a França, que se celebraran entre el 30 de juny i el 7 de juliol.

“Si guanyem, aquesta situació no durarà gaire”, diu en una entrevista publicada aquest dilluns a El Periódico i recollida per l’ACN. Preguntada per Puigdemont, Le Pen lamenta que França “serveixi de lloc de referència per als criminals” i promet ser “implacable amb tots aquells que ataquin les institucions legítimes del seu país, especialment si són de països amics i socis”.

En canvi, Le Pen expressa una “estima política molt alta” al líder de Vox, Santiago Abascal i acusa el president espanyol, Pedro Sánchez, de tenir un “govern socialista extremista” que “fomenta una política europea verinosa”.

L’expresident i candidat de Junts+ el 12-M, Carles Puigdemont, no ha tardat a replicar.. “M’ha ensopegat justament a París. No només hi penso tornar sinó que plantaré cara a tots els intents d’aplicar lleis franquistes que impedeixen la llibertat de moviments als ciutadans europeus”, ha dit en un missatge a la xarxa social X. Puigdemont ha acusat Le Pen d’actuar com a “titella dels franquistes de Vox”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.