Política

guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

El cap de setmana havia baixat l’intercanvi de cops entre el grup armat i Israel coincidint amb la Festa del Sacrifici

Un membre del grup xiïta libanès Hezbol·là ha mort aquest dilluns després que el vehicle en el qual viatjava fos bombardejat per un dron israelià en la carretera que uneix les localitats de Chehabiyeh i Selaa, en el sud del Líban, segons informa Efe que cita diverses fonts.

Segons l’Agència Nacional de Notícies del Líban (ANN), un avió no tripulat pertanyent a les forces d’Israel va bombardejar un cotxe que circulava pels afores de Chehabiyeh, la qual cosa va causar la mort d’un home identificat com Mohamed Mustafa Ayoub.

El mitjà estatal no va oferir més detalls sobre la víctima, però Hezbol·là va anunciar posteriorment en un comunicat la defunció d’un “combatent” del mateix nom i va confirmar que era oriünd del llogaret de Selaa i va morir en el marc de les hostilitats en marxa amb l’Estat jueu.

El foc creuat entre totes dues parts va baixar d’intensitat en l’últim dia i mig, coincidint amb la celebració de la festivitat musulmana de la Festa del Sacrifici, així com amb un anunci israelià sobre “pauses tàctiques” en el sud de Gaza per a permetre l’entrada d’ajuda a l’enclavament.

En el que va de dilluns Hezbol·là no ha reivindicat cap acció contra l’Estat jueu, que per la seva part ha llançat alguns atacs contra àrees del sud del Líban, segons l’ANN.

La baixada d’intensitat es produeix després que aquesta setmana el front registrés una forta escalada després de la mort d’un alt comandament de Hezbol·là en un bombardeig israelià dimarts passat, al que el grup libanès va respondre amb un atac sense precedents amb almenys 160 projectils.

Els xocs van començar el passat octubre en el marc de la guerra de Gaza i en les últimes setmanes han tornat a renovar les pors a l’esclat d’una guerra oberta entre Israel i el grup armat xiïta, com ja va ocórrer en 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.