Política

rússia

Putin destitueix quatre viceministres de Defensa i nomena una familiar per ocupar un dels llocs

El president rus, Vladímir Putin, ha destituït aquest dilluns quatre viceministres de Defensa i ha nomenat una familiar seva, Anna Tsivileva, per ocupar una de les vacants, segons informa el diari britànic The Guardian que cita decrets del Kremlin. Segons informacions dels mitjans russos recollides per les agències internacionals, Tsivileva és filla d’un cosí de Putin.

En concret, el mandatari rus ha cessat els viceministres de Defensa Nikolai Pankov, Ruslan Tsalikov, Tatiana Shevtsova i Pavel Popov, segons els citats decrets. A més de Tsivileva, també han estat designats per ocupar aquestes vacants: Leonid Gornin, viceministre de Finances; Pavel Fradkov, fill de l’exprimer ministre Mikhail Fradkov, i Oleg Savelyev.

La mesura podria respondre a un intent d’instal·lar en el Ministeri de Defensa gent lleial a Andrei Belousov, titular del departament des del mes passat.

Després de guanyar les eleccions presidencials del març passat i assumir un cinquè mandat, Putin va fer una purga a la cúpula militar. Va nomenar Andrei Belousov ministre de Defensa i va traslladar al fins aleshores responsable del departament militar, Serguei Xoigu, al Consell de Seguretat rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.