Política

brasil

Lula diu que pot aspirar a la reelecció per a evitar que “troglodites” tornin en poder

L’objectiu seria evitar que Bolsonaro torni a la presidència

El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha manifestat aquest dimarts durant una entrevista a una ràdio que buscarà la reelecció, si la seva candidatura evita que el país torni a ser governat per “troglodites”.

En una clara referència al govern del seu antecessor, l’ultradretà Jair Bolsonaro (2019-2022), Lula ha assenyalat que no permetrà que el país torni a ser “condemnat per un negacionista”.

“Si fos necessari ser candidat per a evitar que els troglodites que van governar aquest país tornin a governar, (...) jo podria ser candidat”, ha assegurat el mandatari durant una entrevista a l’emissora CBN del grup Globo.

Lula, no obstant això, ha recalcat que una nova candidatura per a assumir la prefectura de l’Estat no està entre els seus objectius prioritaris, per l’edat, perquè estaria en campanya amb 80 anys i ha de pensar en el seu estat de salut per a llavors. “Cal ser responsables amb el Brasil, però no permetré que el Brasil torni a ser governat per un feixista”, ha insistit.

Lula s’ha posicionat sempre de manera ferma contra la gestió de Bolsonaro, un nostàlgic de la dictadura militar (1964-1985), defensor de l’explotació dels recursos naturals de l’Amazònia, i un dels pocs líders negacionistes de la pandèmia de Covid-19, que va deixar uns 700.000 morts al Brasil.

L’actual president brasiler, de 78 anys, va assumir el seu tercer mandat el gener de 2023 després de vèncer en les eleccions a Bolsonaro, un dels referents de l’extrema dreta d’Amèrica Llatina, i després d’haver governat el país durant dos períodes consecutius, entre 2003 i 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.