Societat

Mataró tindrà un segon tanatori amb quatre sales de vetlla i un oratori

El futur edifici que no tindrà forn crematori, aixeca els recels dels veïns de la zona residencial del Rengle

L’empresa Cabré i Junqueras construirà un segon tanatori a la ciutat, amb quatre sales de vetlla i un petit oratori per fer-hi les cerimònies. L’edifici, del qual encara s’ha d’aprovar el projecte inicial i demanar els permisos, està pensat per oferir espais més reduïts per aquelles famílies que no necessiten congregar un volum tant gran de persones. “Veiem que ens faltava un model més reduït sobretot pel que fa a l’oratori i donar més comoditat als familiars”, explica el director general de Cabré Junqueras, Josep Maria Mons, que fa unes setmanes es va reunir amb els veïns dels terrenys adjacents on es vol edificar tant bon punt s’obtinguin els permisos. El projecte ha aixecat els recels entre els residents d’aquest nou sector a la ciutat que recullen signatures en contra del tanatori a través de la plataforma Change.org. Es queixen dels problemes de mobilitat amb el futur equipament i consideren que tenir el tanatori a prop devalua el valor dels seus habitatges.

Sense forn crematori

El director general de l’empresa va deixar clar als veïns que en cap cas es posarà un forn crematori, perquè “no els autoritzarien” i són suficients els quatre que hi ha funcionant a la ciutat, al tanatori i els del Cementiri de Les Valls.

La voluntat de l’empresa és començar l’obra aquest mateix any i posar-lo en funcionament el 2025. “No entenem les queixes d’una activitat que no molesta, tancada de nits, i que com a molt veuran com els vehicles funeraris fan un parell de serveis al dia”, diu Mons d’una activitat que vol millorar l’oferta a les famílies de la ciutat mentre l’altre tanatori, a tocar de l’autopista, pot atraure més a familiars de la comarca. L’edifici tindrà aparcament propi pels qui s’hi hagin de desplaçar i les sales de vetlles estaran ubicades amb vistes al mar. “És el que tocava en un lloc privilegiat com el Maresme”, conclou el director general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.