Medi ambient

Grècia

Tretze acusats per l’incendi provocat per un iot a l’illa grega d’Hydra

S’enfronten a multes de fins a 200.000 euros i penes de presó que poden arribar als vint anys

El foc va cremar 1.200 hectàrees de l’única pineda de l’illa

Tretze tripulants d’un iot estan investigats per haver presumptament provocat un incendi forestal que a l’illa grega d’Hydra, suposadament amb el llançament de focs artificials des de l’embarcació d’esbarjo. Els sospitosos han passat aquest migdia a disposició d’un jutjat del Pireu després d’haver estat detinguts dissabte per agents de la Comissió d’Incendis dels Bombers, que s’ha fet càrrec de la investigació, segons informen mitjans locals. Els acusats s’enfronten a fortes multes i fins i tot a penes de presó. Grècia va endurir l’any passat les sancions tant per als focs intencionats com per als negligents. Les noves lleis imposen multes de fins a 200.000 euros i penes de presó que poden arribar als vint anys.

Segons explica la premsa grega, el foc es va encendre divendres a la nit pels focs artificials llançats des del iot de luxe Persefoni, que va ser llogat per disset ciutadans kazakhs. El ministre de Crisi Climàtica i Protecció Civil, Vasilis Kikilias, ha confirmat que l’instructor ha ordenat la confiscació del vaixell. L’embarcació, de 176 peus d’eslora, es lloga en temporada alta per 299.000 euros setmanals.

El foc va poder ser apagat pels bombers, però abans va cremar unes 1.200 hectàrees de l’única pineda de l’illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.