Política

política

Dos policies de les protestes contra la sentència rebutgen que s’apliqui l’amnistia

Dos policies ferits en les protestes contra la sentència del procés i que el jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, atribueix a Tsunami Democràtic per un delicte de terrorisme, han demanat tant al Suprem com a l’Audiència que no apliquin l’amnistia perquè “no compta amb base constitucional expressa, lesiona greument el principi d’igual subjecció de tots davant la llei” i, a més, “és arbitrària”. Segons l’escrit al que hauria tingut accés EFE, el despatx Fuster-Fabra Abogados sol·licita a ambdós tribunals que no apliqui la norma perquè trenca “el principi constitucional d’igualtat”. En l’escrit, l’advocat dels policies també conclou que la llei d’amnistia evidencia “una impunitat pactada a canvi de mantenir el PSOE al Govern” d’Espanya “per la manera i objectiu amb què s’ha gestat”.

Pel fet de ser aforats, és la magistrada del Suprem, Susana Polo, qui investiga pels fets atribuïts a Tsunami a l’expresident Carles Puigdemont i al diputat d’ERC Rubén Wagensberg, mentre l’Audiència Nacional fa el mateix en el cas de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i la resta d’imputats no aforats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.