Política

guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu perquè comenci una guerra contra Hezbol·là

Més de 60.000 persones de les comunitats del nord continuen evacuades 8 mesos després

El sector més ultradretà del govern israelià va pressionar ahir dijous al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, durant la reunió del Gabinet de Seguretat, perquè es decanti per una ofensiva a gran escala contra Hezbol·là, al Líban on la tensió no para d’escalar.

Aquestes exigències van aflorar després que transcendís el missatge que va traslladar a la Casa Blanca el ministre de Defensa, Yoav Gallant, durant la seva visita d’aquesta setmana als Estats Units, en el qual va indicar que Israel advoca per una solució diplomàtica amb la milícia proiraniana abans de començar una guerra oberta.

“No hem après res dels últims 20 anys d’acords (diplomàtics)? Dins d’un o dos anys, violaran a les nostres dones i assassinaran als nostres nens”, va dir Ben Gvir, ministre de Seguretat Pública, en declaracions filtrades a diversos mitjans israelians.

“Un acord amb Hezbol·là conduirà a un altre 7 d’octubre. No es pot arribar a un acord amb els nazis”, va asseverar Ben Gvir.

Segons detalla el periòdic israelià The Times of Israel, Netanyahu va afirmar ahir durant la reunió que aconseguir un acord diplomàtic sota unes “condicions adequades” és el millor escenari per a Israel.

La frontera entre Israel i el Líban viu el seu major nivell de tensió des de 2006 amb un intens intercanvi de foc des del 8 d’octubre que s’ha aguditzat en aquestes últimes setmanes.

Ahir, dijous, va ser una altra jornada marcada pel foc creuat, ja que Hezbol·là va llançar una trentena de coets contra Israel després de la mort de tres dels seus membres en atacs israelians.

Aquest divendres, l’Exèrcit israelià ha informat de l’arribada de diversos projectils antitancs llançats des del Líban cap a l’àrea de Galilea i ha precisat que no s’han reportat víctimes.

“Els soldats van identificar a terroristes que operaven dins d’una estructura militar de Hezbol·là en la zona de Kfarkela, en el sud del Líban. Les nostres forces ràpidament van atacar l’estructura i als terroristes”, expliquen en un comunicat.

Les hostilitats en la frontera han provocat que més de 60.000 israelians residents en les comunitats del nord continuïn evacuats més de vuit mesos després, i la comunitat internacional tem que aquest escenari derivi en una guerra oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.