Administracions

Els barcelonins molestos pels grafits, els orins i el consum d’alcohol al carrer

Els participants a l’Audiència Pública demanen que es sancioni els qui no compleixen amb l’ordenança de civisme

Les pintades i grafits, consumir alcohol o fer necessitats fisiològiques al carrer, infraccions viàries de vehicles de mobilitat personal i motos són algunes de les conductes que més molesten als veïns de Barcelona. Aquesta és el sentiment majoritari dels participants al procés participatiu sobre l’ordenança de civisme que l’Ajuntament ha fet els darrers quatre mesos. Aquest dimarts a la tarda s’ha presentat en audiència pública les conclusions del procés que, segons el consistori, posen de manifest que la ciutadania veu necessari que s’actualitzi aquest tipus d’ordenança i que cal sancionar les persones que no la compleixin. Alhora reclama optimitzar l’ús dels agents cívics, proporcionant-los més coneixements i autoritat per intervenir en situacions conflictives. Altres propostes són que augmenti l’activitat sancionadora i l’import de les multes i que s’instal·lin més càmeres de videovigilància.

A més, la ciutadania “ha mostrat interès”, afirma el consistori, per incorporar com a nova conducta la prohibició d’atemptar contra la llibertat i indemnitat sexual. També hi ha propostes que demanen més atenció a les persones que es troben situacions de vulnerabilitat, amb més treballadors socials i places d’allotjament, i establir mesures alternatives pensades per a aquest col·lectiu.

Més pedagogia

Una altra de les conclusions és que cal més difusió i fer pedagogia de les conductes que no es poden fer a l’espai públic. També ha destacat la demanda d’augmentar les mesures alternatives en substitució de les sancions. Igualment hi ha hagut aportacions que demanen un major control de les conductes incíviques dels propietaris d’animals de companyia i fer campanyes de conscienciació i prevenció.

El procés participatiu s’ha dut a terme entre el febrer i el maig i ha recollit 570 propostes, el 76% a les sessions que s’han fet als districtes i el 24% a través de la plataforma Decidim Barcelona. L’audiència pública ha estat presidida pel tinent d’alcaldia de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, i per la Comissionada de Convivència, Montserrat Surroca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.