Salut

salut

Demostren que la dieta rica en omega-3 ajuda a prevenir l’Alzheimer

Un estudi fet a 320 voluntaris demostra que una dieta rica en omega-3 ajuda a prevenir l’Alzheimer. El treball realitzat pel centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall, Barcelona Brain Research Center (BBRC), junt amb l’Institut de Recerca de l’Hospital del Mar s’ha centrat en 320 voluntaris sense signes clínics d’Alzheimer però amb antecedents familiars la majoria. L’objectiu era determinar els beneficis de portar una dieta rica en omega-3, sigui d’origen vegetal o animal.

Durant l’assaig es va injectar glucosa als voluntaris i mitjançant una ressonància magnètica van comprovar com es metabolitzava a les diferents àrees del cervell mentre, en paral·lel, van quantificar els omega-3 que tenien a la sang. Les conclusions han estat que intervenir preventivament a la dieta durant la mitjana edat pot ajudar a millorar la funció cerebral i prevenir la demència que s’associa a l’Alzheimer. Així, els omega-3 d’origen vegetal com les nous i la soja s’associen a un millor ús de la glucosa cerebral, especialment entre els participants amb més risc genètic –portadors del gen APOE-e4– mentre que els omega-3 procedents del peix blau, per exemple, resultaven més beneficiosos en aquelles persones que ja començaven a tenir acumulació de proteïnes característiques de la malaltia –amiloide i tau. L’estudi ha estat publicat recentment a la revista científica Alzheimer’s and Dementia de l’associació internacional de l’Alzheimer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.