Política

àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

El govern algerià considera que “la decisió francesa no serveix de cap manera als objectius de pau al Sàhara Occidental i contribueix a la perpetuació del fet colonial consumat en aquesta regió”

El govern d’Algèria ha anunciat aquest dijous que França li ha comunicat el “suport explícit i inequívoc” de París “al pla d’autonomia per al territori del Sàhara Occidental dins de la suposada sobirania marroquina”.

En un comunicat, el ministeri d’Afers exteriors d’Algèria detalla que el suport de França al pla del Marroc li va ser comunicat a Alger “en els últims dies”.

“El govern algerià ha pres nota, amb gran pesar i enèrgica denúncia, de la decisió inesperada, inapropiada i improductiva adoptada de brindar suport explícit i inequívoc al pla d’autonomia per al territori del Sàhara Occidental dins de la suposada sobirania marroquina”, diu la nota oficial del ministeri d’Exteriors d’Algèria.

Algèria va advertir que afrontarà “totes les conseqüències que es derivin d’aquesta decisió francesa” i atribuirà “la responsabilitat total i completa” al govern francès.

“Sembla que les potències colonials, tant antigues com modernes, saben com portar-se bé, com entendre’s i com tendir-se una mà per a ajudar-se”, ha reprovat l’Executiu algerià.

A parer d’Algèria, la decisió francesa “cerca distorsionar, falsificar i desvirtuar els fets donant suport a una realitat colonial i brindant un suport injustificat a la suposada i imaginària sobirania del Marroc sobre el territori del Sàhara Occidental”.

Alger considera que “la decisió francesa no serveix de cap manera als objectius de pau al Sàhara Occidental i prolonga l’estancament del procés polític per a resoldre aquesta qüestió, i contribueix a la perpetuació del fet colonial consumat en aquesta regió”.

El suport francès al pla d’autonomia per al Sàhara Occidental, que se sumaria als ja anunciats pels governs dels EUA i Espanya, no ha estat confirmat encara de manera oficial per París ni Rabat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.