Economia

tecnologia

El fundador de Telegram assegura que l’acusen de “delictes comesos per tercers”

Pàvel Dúrov qualifica “d’errònia” l’acusació feta per la justícia francesa contra ell

El fundador i director executiu de Telegram, Pàvel Dúrov, ha qualificat “d’errònia” l’acusació feta per la justícia francesa contra ell per “delictes comesos per tercers” en l’aplicació de missatgeria instantània i que el va dur a ser detingut a final del mes d’agost passat a l’aeroport de Le Bourge, als afores de París.

“Si un país no està satisfet amb un servei d’Internet, la pràctica establerta és iniciar una acció legal contra el servei. Utilitzar lleis de l’era anterior als telèfons intel·ligents per acusar a un director general de delictes comesos per tercers en la plataforma que gestiona és un plantejament erroni”, ha dit Dúrov en un missatge publicat dijous en el seu canal de Telegram i recollit aquest divendres per Efe.

El fundador de la plataforma de missatgeria instantània s’ha mostrat sorprès per les afirmacions de la policia sobre la seva presumpta responsabilitat pels usos il·legals d’altres persones per la falta de resposta de Telegram a les reclamacions de les autoritats del país. “Em van dir que podia ser personalment responsable de l’ús il·legal de Telegram per part d’altres persones, perquè les autoritats franceses no rebien respostes de Telegram. Això em sorprèn per diversos motius”, ha dit, per tot seguit afegir que Telegram té un representant oficial en la Unió Europea “que accepta i respon a les seves sol·licituds i que la seva adreça de correu electrònic està disponible de forma pública per a qualsevol interessat. També ha dit que l’Estat francès disposa de nombroses formes per posar-se en contacte amb ell per demanar ajuda, i és que, “com a ciutadà francès, anava sovint al de França a Dubai”. A més, ha recordat que fa temps va col·laborar amb les autoritats franceses per establir una línia directa per fer front a amenaces terroristes. “Crear tecnologia ja és força difícil. Cap innovador crearà noves eines si sap que pot ser considerat personalment responsable de l’abús potencial d’aquestes eines”, ha afegit.

El fundador de la plataforma ha afirmat que establir un equilibri entre la privacitat i la seguretat no és gens “fàcil” i assegura que s’han compromès a col·laborar amb els reguladors per trobar l’equilibri adequat. “A vegades no podem posar-nos d’acord amb el regulador d’un país sobre l’equilibri adequat entre privacitat i seguretat. En aquests casos, estem disposats a abandonar el país”, ha afegit Dúrov. En aquest sentit, ha recordat que la plataforma Telegram va ser prohibida a Rússia quan es va negar a entregar les claus de xifrat per permetre vigilància i que va ser tancat a l’Iran després d’haver-se negat a bloquejar canals de manifestants pacífics.

Dúrov també ha criticat les afirmacions que la plataforma és “una espècie de paradís anàrquic”, i, en aquest sentit, ha informat que eliminaven “milions de missatges i canals perjudicials” cada dia, i que diàriament publiquen informes de transparència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.