Ciència

Sundar Pichai i com la IA regirarà Google

El directiu de Google impulsa la IA per transformar els seus productes tecnològics amb una visió clara i ètica

Sundar Pichai ha estat una figura clau en la integració de la intel·ligència artificial en una àmplia gamma de productes de Google. Des de la seva promoció com a CEO de Google i, posteriorment, d’Alphabet, ha guiat l’empresa cap a un futur en què la IA és una peça central en la innovació tecnològica. Pichai ha liderat projectes com Google Assistant, que utilitza IA per oferir respostes personalitzades i realitzar tasques a petició dels usuaris, i Google Photos, que empra el reconeixement d’imatges per organitzar i buscar fotografies amb gran precisió.

Un dels projectes més destacats sota la seva direcció és Google Duplex, una tecnologia que permet a l’assistent de Google fer trucades telefòniques i interactuar amb humans de manera natural. Aquesta capacitat d’imitar la veu humana ha generat un gran debat sobre l’ètica i els límits de la IA en les interaccions humanes. Pichai ha insistit en la importància de desenvolupar aquestes tecnologies amb responsabilitat, assegurant que es respecten els drets dels usuaris i es minimitzen els riscos.

Pichai ha defensat una regulació internacional i proactiva per garantir que la IA es desenvolupi de manera ètica i segura. Ha subratllat que la col·laboració entre governs, empreses i institucions acadèmiques és essencial per establir normes clares que protegeixin els usuaris i maximitzin els beneficis socials de la IA. En diverses declaracions públiques, ha destacat que la transparència i l’equitat són fonamentals en la creació d’aquesta tecnologia.

El seu lideratge també ha estat fonamental en la integració de la recerca avançada en IA de DeepMind a Google. Aquesta col·laboració ha permès abordar problemes globals com el canvi climàtic i les malalties mitjançant l’ús de la IA. Pichai ha promogut iniciatives que utilitzen la IA per millorar la sostenibilitat i el benestar de la societat, mantenint sempre una perspectiva crítica sobre els possibles abusos i riscos associats.

Pichai afronta el difícil repte d’apostar per una IA que precisament capgirarà de dalt a baix la manera com els usuaris cerquen informació a internet, de tal manera que ja ha començat a provar l’eina AI Overview, que pot afectar el cercador Google. La irrupció de les consultes conversacionals amb IA posarà Google en entredit.

L’home tranquil
Nascut a Madurai, Índia, el 1972. Títols acadèmics: Bachelor of Technology a l’IIT Kharagpur, màster a Stanford, MBA a la Wharton School. És el CEO de Google i Alphabet Inc. Entre els seus principals èxits, figuren la integració de la IA Gemini en els productes de Google i la promoció de projectes innovadors com Google Assistant i Google Duplex.
Equilibri
Sundar Pichai continua sent una figura influent en la tecnologia global, impulsant la innovació i advocant per una IA que beneficiï tota la humanitat. Les seves decisions i lideratge marquen el camí cap a un futur en què la tecnologia i l’ètica coexisteixen harmoniosament per crear un impacte positiu a escala mundial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.