Salut

salut

L’OMS aprova la primera vacuna global contra l’mpox

Ha incorporat el vaccí a la llista de productes prequalificats per al seu ús

Podrà ser administrat en casos de brots, aconseguint una protecció significativa i reduint el risc de contagi i malaltia greu

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet un gran pas amb la lluita contra l’mpox (malaltia abans coneguda com a verola del mico) amb l’aprovació de la primera vacuna a escala global. El vaccí MVA-BN és de l’empresa farmacèutica danesa Bavarian Nordic i ja havia estat aprovat a Europa i els Estats Units per al seu ús en adults. Amb la incorporació de la vacuna a la llista de productes prequalificats per al seu ús, amb la qual cosa avala que és segur i eficaç, l’OMS busca accelerar i facilitar l’accés al vaccí a altres zones, com a l’Àfrica on la malaltia creix ràpidament.

Un alarmant brot de mpox està causant estralls a la República Democràtica del Congo i va dur l’OMS a declarar una emergència de salut pública de preocupació internacional a mitjans del passat mes d’agost. A banda del país africà, les autoritats sanitàries de diferents països han informat de més de 250.000 casos entre confirmats i sospitosos, així com de 723 morts, totes en catorze diferents brots a l’Àfrica.

La prequalificació de la vacuna, segons informa Efe, facilitarà que les comunitats més desfavorides i que la necessiten tinguin accés al vaccí, que podrà ser comprat amb més facilitat pels governs i els organismes internacionals que col·laboren amb la immunització de les seves poblacions com l’Unicef i l’aliança de vacunes Gavi. La vacuna podrà ser administrada a majors de 18 anys en dues dosis injectables i amb quatre setmanes d’interval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.