Política

nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

Dos homes van ser assassinats a tres en el marc d’un operatiu per detenir-los sota la sospita d’haver participat en les protestes que des de maig tenen lloc en aquest territori sota jurisdicció francesa situat al Pacífic

Dos canacs de 24 i 31 anys van ser assassinats a trets dimecres al vespre al sud de Nova Caledònia, en una operació policial per detenir-los sota la sospita d’haver participat en les protestes independentistes que des del maig passat tenen lloc en aquest territori sota jurisdicció francesa situat a l’Oceania, informa aquest dijous la premsa local.

Amb aquestes dues morts, s’eleva a tretze el nombre de víctimes mortals en aquesta illa del Pacífic des de l’inici de les mobilitzacions contra la controvertida reforma del cens electoral impulsada pel govern del president francès, Emmanuel Macron. El projecte de llei, que va acabar sent suspès el juny per l’esclat de les protestes, buscava permetre votar en les eleccions als residents francesos que facin més de deu anys que viuen a Caledònia, una mesura que diluïa el vot dels independentistes canacs i dificultant l’aprovació de qualsevol futur referèndum d’independència en aquest territori ric en níquel, situada al- sud-oest del Pacífic, a 1.500 quilòmetres a l’est d’Austràlia, i sota domini francès. Arran de les protestes les autoritats franceses han imposat el toc de queda en el territori i des del 19 de juny han estat detinguts tretze activistes independentistes canacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.