Política

Estats Units

Arrenca la votació anticipada de les presidencials a tres Estats nord-americans

Minnesota, Dakota i Virginia donen el tret de sortida a les eleccions i permeten des d’avui votar en persona

Més d’una vintena de territoris donaran al llarg del mes d’octubre l’opció de votar abans del 5 de novembre

La llarga campanya de les eleccions presidencials dels Estats Units ha entrat aquest divendres en la seva recta final amb l’inici de les primeres votacions anticipades.

Als Estats nord-americans de Minnesota, Dakota del Sud i Virginia els votants tenen des d’avui l’oportunitat de votar per avançat abans de la data dels comicis, el proper 5 de novembre. Molts votants han fet llargues fileres des de primera hora per votar en aquests tres territoris de la Unió.

A Virgínia, un dels Estat que envolten la capital federal, Washington, els ciutadans poden anar en persona a votar als centres de votació anticipada, que estaran oberts fins al 2 de novembre. A Minnesota i Dakota del Sud el sistema és diferent. Aquests dos estats formen part d’un grup de 23 que permeten als electors lliurar les seves butlletes en persona a un responsable del departament d’eleccions estatal, en lloc d’enviar-les per correu, però no arriben a dipositar-les en una urna.

A altres territoris, com els Estats clau de Michigan, Nevada o Arizona, els nord-americans també tindran l’oportunitat de votar per avançat durant el mes d’octubre.

Les eleccions presidencials sempre se celebren primer dimarts de novembre, que és un dia laborable i la majoria de ciutadans han de compaginar l’exercici del dret a vot amb les seves obligacions laborals i familiars quotidianes. És per això que les opcions per votar anticipadament són cada vegada més populars als Estats Units. Més del 69% dels vots a les eleccions del 2020, marcades per la pandèmia de coronavirus, van ser emesos per avançat, ja fos per correu o presencialment en un centre de votació. Pel que fa als tres territoris que avui han començat a votar, el 20% dels electors va optar per votar anticipadament de manera presencial a Dakota del Sud; a Virgínia la xifra es va elevar al 40% i a Minnesota va arribar fins al 57%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.