Política

pròxim orient

S’eleva a 37 el nombre de morts en el bombardeig israelià a Beirut

Els equips de rescat continuen buscant desapareguts entre la runa de l’edifici de la capital libanesa

El Ministeri de Sanitat del Líban ha elevat a 37 el nombre de morts en el bombardeig israelià en un edifici de Beirut en què la majoria de víctimes són civils, entre els quals nens, i setze són membres de Hezbol·là, segons ha confirmat la mateixa milícia xiïta. Entre els líders del grup armat libanès hi ha dos alts càrrecs: el comandant Ibrahim Aqil i Ahmed Wahbi, dirigent del cos d’elit Forces Radwan.

L’Agència de Notícies Nacional libanesa ha informat que els equips de rescat continuen buscant a 23 persones desaparegudes, mentre continua el procés de retirada de runa de l’edifici residencial de deu plantes bombardejat al Dahye, un suburbi del sud de Beirut i bastió de Hezbol·là.

“El nombre total de morts en aquests tres dies, incloses les explosions de cercapersones i walkie talkies, arriba a setanta”, ha dit Abiad en un balanç total de víctimes mortals abans de l’última actualització del Ministeri de Sanitat. El nombre de morts es pot elevar, ja que hi ha diversos ferits en estat crític en diferents hospitals de la capital.

El ministre ha explicat que des del dimarts, els hospitals han dut a terme més de 2.000 cirurgies entre els ferits per l’onada d’explosions simultànies en milers de cercapersones i walkie talkies en mans d’integrants de Hezbol·là.

Aquestes explosions sense precedents han estat atribuïdes a Israel i la milícia libanesa ja ha avisat que respondrà contra l’Estat jueu. Es tracta de l’incident amb més víctimes des de l’inici dels enfrontaments fronterers entre les parts fa gairebé un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.