Política

guerra a gaza

L’exèrcit israelià assalta i tanca la seu d’Al-Jazeera a Ramal·lah

La cadena és perseguida per Israel per la seva cobertura del conflicte a la Franja

Al-Jazeera ha denunciat aquest diumenge que un grup de soldats israelians fortament armats han confiscat i han destruït equips de les seves oficines de Ramal·lah, a la Cisjordània ocupada, segons un informe del cap de l’oficina de la cadena de Qatar, Walid al-Omari, recollit per Efe. “Els soldats estan confiscant l’equip malgrat que l’ordre només es refereix al tancament de l’oficina”, ha assenyalat Al-Jazeera en un comunicat.

La cadena, coneguda per la seva cobertura dels bombardejos a hospitals, atacs contra edificis residencials i la mort de civils desarmats a Gaza, també ha informat que durant l’assalt els soldats han arrencat un cartell de la periodista Shireen Abu Akleh, assassinada fa dos anys per un soldat israelià mentre cobria una batuda militar a Cisjordània. Aquest fet va generar condemnes a nivell internacional i va ampliar les tensions entre Israel i el canal.

L’oficina de mitjans del govern a Gaza ha condemnat la decisió de l’exèrcit israelià de tancar les oficines d’Al Jazeera a Ramal·lah, que ha qualificat com un “crim i una clara violació del dret internacional”. En una declaració publicada a Telegram, han afirmat que aquesta decisió reflecteix “la feblesa i fragilitat de la narrativa israeliana davant la veritat i els fets sobre el terreny.”

El comunicat també insta els sindicats de premsa i organismes mediàtics a condemnar aquest acte i fa una crida a periodistes i mitjans de comunicació de tot el món a solidaritzar-se amb Al-Jazeera en defensa de la llibertat de premsa.

Aquesta incursió militar es produeix només quatre dies després que l’Oficina de Premsa del Govern israelià (GPO) revoqués els carnets de premsa dels periodistes d’Al-Jazeera al país. Aquesta mesura va en consonància amb la decisió del maig de prohibir el canal a Israel amb l’argument que la seva cobertura representava una amenaça a la seguretat nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.