Política

política

Illa avança que la comissió sobre l’ampliació de l’aeroport es reprendrà el 8 d’octubre

El president espera tenir un diagnòstic clar sobre què fer a principis d’any

Ha descartat entrevistar-se amb Carles Puigdemont perquè “és un actor polític”

Les reunions de la comissió tècnica per a l’ampliació de l’aeroport del Prat, serà el 8 d’octubre. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Salvador Illa, en una entrevista a ’El Periódico’, durant la qual ha dit que confia també tenir sobre la taula a principis d’any un “diagnòstic tècnic i unes recomanacions” sobre la millor manera de “millorar” l’aeroport. El president també ha descartat durant l’entrevista reunir-se amb l’expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, en el marc de la ronda de trobades amb expresidents. “M’estic reunint amb els expresidents que no estan actius en política. En el cas de Puigdemont, és un actor polític, està en actiu”, ha argumentat.

En la mateixa línia del missatge que va llançar des de la Festa de la Rosa, Illa ha avisat que la solidaritat de Catalunya amb el finançament “no pot ser demanar que uns territoris financin les rebaixes fiscals d’altres”. Illa confronta dos models: el del PP que abaixa impostos i desmunta polítiques públiques que són essencials; i el dels socialistes que “genera prosperitat compartida” per poder prestar els serveis públics “amb totes les garanties”.

“Catalunya ha sigut i continuarà sent sempre solidària. Nosaltres hem defensat que hi hagi el mateix nivell de prestació de serveis públics, això sí, també la mateixa pressió fiscal en el conjunt d’Espanya”, ha afegit. I, en aquest sentit, ha conclòs que “no és solidaritat que uns territoris financin les rebaixes fiscals d’altres que beneficien a uns quants”.

Preguntat per les comunitats autònomes del PP, Illa considera que aquest bloc no actua com a tal perquè “hi ha situacions i interessos diferents”. I ha instat a tenir una “conversa civilitzada” en matèria de finançament perquè veu “molt soroll i un llenguatge gairebé provocador”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.