Política

PRÒXIM ORIENT

Israel ataca el Iemen en resposta a un míssil llançat pels houthis a Tel Aviv

L’exèrcit anuncia una operació “a gran escala” contra el port d’Al Hodeida l’endemà que el rebels xiïtes reivindiquessin el llançament d’un míssil contra l’aeroport Ben Gurion

L’exèrcit israelià ha anunciat aquest diumenge el llançament d’una operació a “gran escala” contra els rebels houthis a la ciutat portuària d’Al Hodeida, a l’oest del Iemen, l’endemà que els rebels xiïtes reivindiquessin haver disparat un míssil balístic contra l’aeroport Ben Gurion de Tel Aviv, informa Efe. L’agència de notícies iemenita Saba ha confirmat “l’agressió israeliana”.

Segons la versió israeliana, “desenes d’avions de les forces aèries, inclosos caces i avions de subministrament i intel·ligència, han atacat objectius militars del règim terrorista houthi a les zones de Ras Issa i Al Hodeida, al Iemen”. El blanc eren “centrals elèctriques i el porta marítim utilitzat per importar petroli”.

“A través de les infraestructures i ports atacats, el règim houthi transfereix armes iranianes a la regió i subministraments per a necessitats militares i, per tant, també petroli. L’atac s’ha dut a terme en resposta als últims atacs perpetrats pels houthis contra l’Estat d’Israel”, hi afegeix l’exèrcit hebreu en el seu comunicat.

Israel acusa també els insurgents iemenites d’estar operant “sota l direcció i finançament de l’Iran i en cooperació amb les milícies iraquianes per perjudicar l’Estat d’Israel i soscavar i pertorbar la llibertat de navegació mundial”.

L’exèrcit israelià –hi afegeix– està “decidit a continuar actuant i danyant tot el que suposi una amenaça per als ciutadans d’Israel i a la distància que sigui necessària”, atès que el Iemen està a uns 1.800 quilòmetres d’Israel.

No és la primera vegada que els israelians ataquen el Iemen. Ja ho van fer el juliol passat, quan van colpejar el port d’Al Hodeida en una acció que va causar almenys sis civils morts i que va afectar desenes de tancs de petroli i una central elèctrica.

Des del novembre passat, els houthis ataquen vaixells vinculats a Israel al mar Roig, i han llançat projectils contra aquell país, alguns dels quals han aconseguit impactar en territori israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.