Política

política

Els Comuns insta Illa a portar els pressupostos al Consell Executiu amb els suports tancats

“Seria el més intel·ligent”, diu Joan Mena, que defensa el pla per la Renda Universal com a “necessari”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha demanat que el Govern porti els pressupostos a aprovació del Consell Executiu quan ja tingui tots els suports tancats: “Seria el més intel·ligent”. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns al matí, Mena ha instat el president, Salvador Illa, a fer les coses “com toca”. El portaveu ha afegit que demandes com la igualtat horària entre educació pública i concertada, així com ajudes per a menjadors i extraescolars, són mesures a incloure als comptes del 2025. Mena, preguntat per si els Comuns exigiran al Govern -durant la negociació dels pressupostos- el tancament de l’oficina d’Acció a Tel-Aviv (Israel), ha dit que exploraran “vies per trencar relacions” amb el govern de Benjamin Netanyahu.

El Govern vol aprovar els pressupostos al Consell Executiu la primera quinzena de novembre, per tal que després es tramitin, debatin, votin i aprovin al Parlament amb l’objectiu que els comptes del 2025 entrin en vigor l’1 de gener. És per això que els Comuns han avisat Illa que el més “intel·ligent” seria portar els comptes al Consell Executiu un cop tingui els suports lligats, i no abans. L’executiu socialista espera tancar un acord amb ERC i Comuns.

El grup parlamentari que comanda Jéssica Albiach ja ha celebrat una primera reunió amb l’equip del Govern per negociar els pressupostos de l’any que ve. A banda, Mena ha assegurat que el procés congressual del seu partit “no és incompatible” amb aquesta negociació dels comptes.

D’altra banda, Mena ha reiterat que el pla pilot de la Renda Universal és un programa “necessari”, que els Comuns han defensat “sempre”, i que ha de ser “compatible” amb l’ingrés mínim vital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.