Política

pròxim orient

El ministre de Defensa israelià insinua una invasió terrestre del Líban i Hezbol·là assegura que està preparat

Hezbol·là assegura que la milícia està preparada per fer front a una incursió terrestre israeliana

El ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, ha tornat a suggerir aquest dilluns que Israel té la intenció d’entrar en el Líban. Ho ha fet durant una arenga a les tropes al nord del país, en la qual ha assenyalat que estan disposats a utilitzar “totes les nostres forces, inclosos vostès”.

“El nostre objectiu és assegurar el retorn dels milers de desplaçats del nord d’Israel a les seves llars”, ha dit el ministre, que tot seguit ha afegit que Israel “desplegarà tots els medis que siguin necessaris utilitzarà: vostès, altres forces, des de l’aire, des del mar i des de terra”.

Gairebé a la mateixa hora, el número dos de Hezbol·là, el xeic Naim Qassem, ha emès un missatge de vídeo, el primer de la milícia xiïta libanesa des de la mort del seu líder, Hassan Nasral·là en un atac israelià a Beirut divendres passat, en el qual afirma que el grup està preparat per fer front a una invasió terrestre d’Israel. El vicesecretari general del grup patrocinat per l’Iran es vanta que l’abast de l’armament de la milícia i assegura que continuaran lluitant. Assegura que qualsevol altre moviment que hagués estat objecte d’una onada d’un sabotatge com el perpetrat contra el seu grup s’hauria enfonsat, però Hezbol·là no ho ha fet i assegura que tornaran a guanyar com ho van fer el 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.