Economia

economia

La recuperació de l’IVA dels aliments bàsics costarà 36 euros més a l’any a les famílies, segons l’OCU

L’Organització dels Consumidors creu que arriba “massa d’hora”

La mesura anticrisi acaba avui i l’entitat demana que es perllongui

La recuperació a partir d’avui del 2% de l’IVA en aliments bàsics com el pa, els ous, la fruita i verdura, representarà per les famílies una despesa extra de 36 euros, que es multiplicarà per dos a partir de gener quan l’IVA augmenti fins al 4%.

Així ho adverteix l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU, que considera que la retirada de la mesura anticrisi “arriba massa d’hora” i demana al govern central que ho reconsideri i la prorrogui. ui .

L’organització ha fet públic un comunicat en que indica que l’eliminació de la mesura suposarà un augment dels preus dels aliments i la recuperació de l’IVA es traduirà en un increment de l’0,1% del pressupost familiar. A més, adverteix, que el mes de gener, quan es produirà la resta de la pujada, la despesa s’incrementarà al doble, al voltant de 72 euros anuals.

Segons l’OCU, en aquests moments “hi ha motius suficients per mantenir l’IVA en els aliments de primera necessitat” ja que la compra d’aliments “segueix pesant massa en l’economia domèstica de moltes famílies, no només de les més vulnerables” ja que, segons un estudi de la mateixa organització, els preus dels aliments s’han incrementat un 35,5% en els últims tres anys. A banda de demanar una nova pròrroga de la mesura, l’OCU insta al govern a augmentar de “manera urgent i substancial”l’import del xec de 200 euros per famílies amb ingressos inferiors als 27.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.