Economia

economia

Els càmpings registren un 2,8% més de pernoctacions a l’agost

No s’assolia una xifra tant alta, amb 5,48 milions de nits, des de l’agost del 2002

La Costa Brava va ser el principal pol d’atracció, amb més de 2,67 milions

Els càmpings de Catalunya van registrar més de 5,49 milions de pernoctacions a l’agost, un 2,8% més que fa un any. És la segona xifra més alta per l’època de la sèrie històrica, per darrere dels 5,68 de l’agost del 2002, segons publica l’Institut Nacional d’Estadística (INE). D’aquesta manera, els càmpings catalans es van mantenir com els preferits de l’Estat en un dels mesos de l’any amb més afluència turística i la costa Brava es va situar com a primer pol d’atracció, amb més de 2,67 milions de pernoctacions (+3,6%). La Costa Daurada va ser la segona amb més nits registrades amb 1,4 milions, molt similar a l’any passat. La resta d’allotjaments extrahotelers -apartaments, turisme rural i albergs- van empitjorar les xifres de fa un any.

Els apartaments turístics van rebre un 9,55% menys de turistes (164.690) i van registrar un 10,4% menys de pernoctacions (1.131.701). En el turisme rural els visitants van caure un 4,2% (59.057) i les pernoctacions un 8,4%; i en el cas dels albergs el descens interanual va ser del 8% en els viatgers i del 3,66% en les pernoctacions.

En el cas dels apartaments i del turisme rural es constata que el total de nits va caure més que el nombre de turistes, cosa que indica que l’estada mitjana va ser inferior a la de fa un any. En canvi, els albergs van registrar estades de més dies que l’any passat perquè enguany les pernoctacions van caure menys que el total de viatgers.

També en el cas dels càmpings, l’únic dels allotjaments turístics extrahotelers que millora resultats a l’agost, s’observa que les nits registrades en total van créixer més (2,8%) que el total de viatgers (+0,14%). En total, 836.519 turistes van triar els càmpings catalans en el mes de més activitat de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.