Política

política

Rull reclama aplicar l’amnistia “sense reserves” i insisteix que “votar no pot ser mai delicte”

El president del Parlament fa una declaració institucional amb motiu del setè aniversari de l’1-O

El president del Parlament, Josep Rull, ha defensat que, en democràcia, “votar no és ni pot ser mai cap delicte”. Amb motiu del setè aniversari de l’1-O, Rull, que va està empresonat per formar part del Govern que va fer possible la celebració del referèndum de l’1-O, ha fet una declaració institucional des del despatx d’audiències de la cambra catalana acompanyat pels membres de la Mesa de Junts i ERC. Rull s’ha referit a l’1-O com “un dels esdeveniments més significatius de la història recent”. En aquest sentit ha subratllat que la llei d’amnistia havia de ser un “punt d’inflexió” en el conflicte polític però ha lamentat que el “bloqueig judicial” impedeixi que els diputats Carles Puigdemont i Lluís Puig puguin tornar de l’exili. I ha fet una crida a aplicar l’amnistia “sense reserves”.

Han acompanyat Rull en la declaració institucional i han subscrit el text la vicepresidenta primera del Parlament, Raquel Sans (ERC), la secretària primera, Glòria Freixa (Junts), i el secretari segon, Juli Fernàndez (ERC).

Avui la portaveu del govern, Sílvia Paneque, ha evitat definir el que per al PSC va representar l’1-O, però ha expressat el seu “respecte” pels actes de commemoració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.