Política

regne unit

Starmer promet una relació més “pragmàtica” amb la UE en la seva primera vista a Brussel·les

El primer ministre britànic considera un “deure treballar junts”

Von der Leyen també aposta per una cooperació més estreta amb el Regne Unit

El primer ministre britànic, Keir Starmer, ha promès aquest dimecres una relació més “pragmàtica” amb la Unió Europea (UE), fent que el Brexit “funcioni” i els vincles entre Londres i Brussel·les siguin més “estables”. En el seu primer viatge a la capital europea, Starmer ha fet una breu compareixença conjunta amb la presidenta de la Comissió Europa (CE), Ursula von der Leyen, durant la qual ha dit que és un “deure treballar junts” en un moment en què cal “preservar la seguretat i l’estabilitat”.

Al seu torn, la presidenta del govern comunitari ha destacat que en “temps incerts” cal explorar una “més gran cooperació” amb Londres i ha destacat el fet que “en molts temes estem d’acord i compartim valors”, segons recull l’ACN. “En aquests temps molt incerts, els socis amb idees semblants com nosaltres hem de cooperar de manera més estreta”, ha dit.

Tant Starmer com Von der Leyen han aprofitat la compareixença per condemnar l’atac de l’Iran contra Israel i demanar, de nou, una rebaixa de les hostilitats que eviti una guerra regional.

Tots dos dirigents també han condemnat la invasió russa a Ucraïna i han garantit el seu suport al poble ucraïnès. En aquest sentit, segons informa l’ACN, Von der Leyen ha destacat que la seguretat europea implica “a tothom, dins i fora de la Unió Europea”.

“Estem decidits a posar aquesta relació de nou en una situació positiva i estable”, ha destacat el primer ministre britànic, que ha parlat de més cooperació en “reptes compartits” com la migració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.