Societat

Veïns vigilant les terrasses

La Favb obté 15.000 signatures per portar al ple la modificació de l’ordenança de terrasses

Demanen repartir millor l’espai, regular els horaris i sobretot un règim sancionador més efectiu

Les signatures impulsaran una iniciativa ciutadana que força a incloure el debat en un ple

Més de 15.000 persones més grans de 16 anys i empadronades a Barcelona han signat la campanya que porta el lema Volem unes terrasses que ens deixin passar, jugar i dormir!, que reclama un repartiment just de l’espai públic, uns usos que garanteixin la mobilitat i accessibilitat, horaris compatibles amb la vida quotidiana i un règim sancionador efectiu.

La gran majoria de les signatures s’ha obtingut de manera presencial, a taules instal·lades a l’espai públic i als locals que els activistes han posat a l’abast de la ciutadania durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. En aquest sentit, la Favb alerta del mal funcionament de la plataforma digital Decidim.Barcelona. La mostra és que no s’ha arribat a les 500 signatures aconseguides a través d’aquest mètode. La recollida desembocarà en una iniciativa ciutadana, un mecanisme que permet, entre altres possibilitats, fer incloure un punt en l’ordre del dia en el ple de la ciutat o de districte.

Així, la campanya #terrassesveïnals, que continuarà recollint signatures fins al 15 d’octubre, propiciarà que s’inclogui a debat una revisió de l’ordenança de terrasses, que la Favb considera essencial. La federació veïnal deixa clar que aproven la ubicació en calçada, sempre que sigui amb limitacions per tram de carrer i en segons quins carrers. En canvi, diuen no a les terrasses en calçada en xamfrà, passeigs, rambles i places. I, per descomptat, no en espais ja saturats. Veuen bé quan s’allibera la vorera, estudiant abans els impactes acústics i sobre la salut; però no la combinació de vorera i calçada. D’altra banda, estan en contra que la terrassa tingui una dimensió superior al 50% de l’aforament interior. Finalment, adverteixen que no s’hauria de tornar a concedir llicència en calçada a restauradors que ja han comès infraccions greus.

L’alcalde, Jaume Collboni, ha advertit recentment que no és el moment d’obrir el debat de la nova ordenança. Ara que la Favb ha aconseguit les 15.000 signatures, té l’obligació de fer-ho, segons l’entitat veïnal. En un debat públic que es va portar a terme aquesta setmana, la Favb va aconseguir que tots els grups municipals, excepte l’extrema dreta, estiguin a favor que la iniciativa ciutadana faci que el ple inclogui en un punt de l’ordre del dia la gestió i el control de les terrasses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.