Societat

Anna Menéndez

Vicepresidenta segona de la FAVB

“Cal un millor règim sancionador”

Estan satisfets de com ha anat la recollida?
Moltíssim, perquè la gent està molt sensibilitzada amb aquest tema, ja que ho pateix directament. Alguns pel soroll, altres per espai, altres per la mobilitat, altres pels horaris..., cadascú viu situacions en què es veu que no hi ha una regulació adequada. Nosaltres fa molts anys que ho veiem. Ara és la gent que ens ho explica. És un tema que afecta molta gent i amb la massificació turística encara més.
Considera que està lligat a la massificació turística?
Tot hi té a veure. Per molt que alguns no vulguin reconèixer-ho, aquestes situacions que vivim venen d’un model determinat de ciutat, és una conseqüència derivada del problema del turisme massificat, d’un turisme desfermat. I no gestionat.
Diuen que un dels problemes més greus és la reincidència en l’incompliment?
Sí. L’ordenança actual no castiga la reiteració i les multes són tan baixes que al que incompleix li surt a compte. Aquest és el moll de l’os de la indisciplina. Si les multes són baixes i a sobre no afecta que hi hagi reiteració, és fàcil incomplir. No pot ser que la sanció quedi a discreció del polític de torn. Ha d’estar tipificat, ha d’anar augmentant en cas d’incompliment i les multes han de ser proporcionals als guanys.
També es queixen que si es retira una llicència es pugui tornar a obtenir?
Exacte, en alguns llocs on l’any passat vam aconseguir que fessin retirar la terrassa, al cap d’uns mesos l’han tornat a sol·licitar i se’ls ha concedit.
Quina expectatives tenen pel que fa a la iniciativa ciutadana?
Doncs en tenim moltes perquè automàticament s’ha de tramitar, i en tres mesos com a màxim. Almenys aconseguirem que el debat arribi al ple. Després veurem què s’acorda i ens posarem a treballar perquè es modifiquin molts dels articles que ara estan redactats de manera que els veïns i els ciutadans queden molt desemparats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.