Política

Pròxim Orient

Israel diu haver bombardejat la seu d’intel·ligència de Hezbol·là a Beirut

L’oficina de mitjans del partit milícia xiïta també ha estat atacada

Les FDI afirmen haver matat el comandant del grup responsable de l’atac amb míssils contra un poble dels Alts del Golan en què van morir dotze nens

L’exèrcit israelià ha assegurat aquest dijous haver bombardejat “objectius d’intel·ligència” de la milícia xiïta libanesa Hezbol·là, entre els quals el quarter general d’intel·ligència de l’organització a Beirut.

Les Forces de Defensa d’Israel expliquen en un comunicat que la seu atacada és el principal òrgan d’intel·ligència de Hezbol·là i on es recopila informació sobre Israel i les seves forces armades.

El comunicat no precisa quins barris han estat atacats, però segons l’Agència Nacional de Notícies (ANN) libanesa, avui s’han produït bombardejos als barris de Haret Hreik, Burj al Barajna, Al Amirikani Al Ghobeiry, a la zona del Dahieh, els suburbis del sud de la capital on Hezbol·là i té la seva plaça forta.

A mes, un edifici ha “col·lapsat completament” a la zona de Muawad. Una font propera a Hezbol·là ha indicat a l’agència Efe que l’objectiu d’aquest atac ha estat l’oficina de mitjans del grup aliat de l’Iran.

El Dahieh, als afores de Beirut, ha estat l’objectiu de la majoria dels atacs israelians a la zona de la capital, tot i que aquesta setmana també ha atacat zones situades dins els límits de la ciutat. En paral·lel, les forces israelianes han continuat atacant localitats del sud i de l’est del Líban on Hezbol·là té els seus principals bastions.

En aquest context, les FDI han afirmat aquesta tarda haver matat Khader Al-Shahabiya, que comandava les forces de Hezbol·là a la regió del Mont Dov. En un comunicat, l’exèrcit hebreu afirma que Al-Shahabiya va dirigir centenars de llançaments de míssils cap a posicions israelianes al Mont Dov, el Mont Hermon i els Alts del Golan ocupats. A més, assenyala que va ser el responsable de l’atac amb coets contra el poble drus de Majdal Shams, als Alts del Golan, on van morir dotze nens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.