Política

estats units

Melania Trump defensa en les seves memòries el dret a l’avortament

L’exprimera dama dels Estats Units es posiciona contra la tesi dominant del Partit Republicà en el seu llibre i en un vídeo publicat a les xarxes

L’exprimera dama dels Estats Units Melania Trump ha confirmat aquest dijous el seu suport al dret a l’avortament en un vídeo compartit a la xarxa social X hores després que el diari britànic The Guardian hagués publicat un extracte del seu llibre de memòries en les quals defensa que les dones han de tenir l’autonomia per decidir sobre els seus cossos sense intervenció governamental.

En el vídeo, Melania Trump defensa “el dret essencial a la llibertat individual”, que “totes les dones posseeixen des del moment del seu naixement” i conclou preguntant-se: “Què significa realment ‘el meu cos, la meva elecció’?”. La seva defensa a la interrupció voluntària de l’embaràs xoca amb la tesi majoritària defensada pel Partit Republicà i també amb el seu marit a un mes de les eleccions, al qual se li atribueix gran part de la responsabilitat en l’anul·lació de la històrica sentència coneguda com a Roe contra Wade, que des de 1973 garantia el dret a l’avortament en els Estats Units, pels seus nomenaments de jutges conservadors en el Tribunal Suprem. Melania ha estat absent en tota la campanya del seu marit. Ha mantingut un perfil baix, a excepció d’algun moment puntual i d’una sèrie de vídeos per promocionar el seu llibre de memòries, Melania, que previsiblement sortirà a la veda la setmana que ve. Una d’aquestes excepcions va ser fa just una setmana, quan Melania Trump va concedir una entrevista en exclusiva a la cadena nord-americana Fox, la primera en dos anys. En l’entrevista l’exprimera dama dels Estats Units, de 54 anys i nascuda a Eslovènia, va defensar la gestió del seu marit al capdavant de l’Administració nord-americana entre el 2017 i el 2021 i va dir que el país necessita a Trump de nou a la Casa Blanca.

Segons la seva opinió, l’historial del president Joe Biden i de la vicepresidenta Kamala Harris “parla per ella mateixa” i “no d’una bona manera”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.