Economia

economia

Les vendes en grans superfícies han crescut un 2,2% aquest agost

Eliminat l’efecte inflació, van experimentar una caiguda del 0,4% respecte el mateix periode de l’any passat

L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents va augmentar un 2,2% a l’agost respecte al mateix període del 2023, segons ha informat aquest divendres l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquest increment es deu a l’augment de les vendes dels productes alimentaris (2,3%) i també de la resta de productes (+2%). L’índex a preus constants, eliminant l’efecte de la inflació, va registrar una caiguda del 0,4% i va mantenir el diferencial amb els preus corrents. La disminució s’explica per la baixada de les vendes alimentàries (-0,5%) i de la resta de productes (-0,2%).

En l’acumulat de gener a agost, la variació de l’índex a preus corrents ha estat positiva, de l’1,2%, respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades de l’alimentació han augmentat un 1,5% i les de la resta de productes un 0,8%, en el mateix període.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.