Política

Estat espanyol

El jutge Pedraz cita a declarar la cúpula de la ‘policia patriòtica’

Entre els investigats hi l’ex-número dos d’Interior Francisco Martínez i el de la Policía Nacional Eugenio Pino

L’antic director polític del cos, Ignacio Cosidó, declararà com a testimoni

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz, que investiga la guerra bruta policial contra Podem durant el govern de Mariano Rajoy (PP), ha citat a declarar l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez i l’ex-número dos de la Policía Nacional Eugenio Pino, juntament amb altres comandaments de l’època.

El magistrat ha dictat una providència on convoca Martínez i el comissari Enrique García Castaño per al dia 28 d’octubre i l’endemà a Pino i l’inspector José Ángel Fuentes Gago. També cita a declarar els comissaris Andrés Gómez Gordo i Germán Rodríguez Castiñeira per al dia 6 de novembre.

Pedraz també cita a declarar diversos testimonis proposats per Podem, entre els quals l’exdirector de la Policía Nacional Ignació Cosidó. Quan el jutge va admetre el cas al febrer ja va excloure imputar per ara Cosidó i l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz, però si als seus números dos i altres membres de la cúpula policial de l’època.

Segons la querella de Podem, els acusats realitzaven “investigacions prospectives” a dirigents de Podem que eren “alienes a qualsevol interès policial” i que, a més, no estaven “sota control judicial” o de la fiscalia. La formació d’esquerres creu que aquestes investigacions s’iniciaven per filtrar-les després als mitjans amb l’objectiu de desprestigiar el partit que aleshores dirigia Pablo Iglesias davant l’opinió pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.