Política

guerra a europa

La Fiscalia russa demana set anys de presó per un nord-americà que va combatre per Ucraïna

Moscou fa servir sovint presos dels Estats Units per intercanviar-los per russos en presons dels EUA

La Fiscalia russa ha demanat set anys de presó per al ciutadà nord-americà Stephen Hubbard, de 72 anys, capturat a Ucraïna mentre combatia com a mercenari contra l’exèrcit rus, segons ha informat Efe. D’acord amb la versió de l’acusació, l’home “mereix el càstig de set anys en una presó de màxima seguretat”, segons ha informat aquest dissabte l’agència Interfax, que cita fonts en els òrgans de seguretat.

El fiscal considera atenuant l’edat de l’acusat i també el fet que aquesta setmana Hubbard ha admès durant una visita judicial haver participat breument com a mercenari estranger en la contesa. La participació en un conflicte armat en qualitat de mercenari és condemnada a Rússia, en virtut de l’article 359 del codi penal, amb penes que van dels set als quinzes anys de presó.

Segons ha informat el Tribunal Urbà de Moscou, el jutge dictarà la decisió el 7 d’octubre, coincidint amb el 72è aniversari del president rus, Vladímir Putin.

La Fiscalia manté que al febrer de 2022 l’imputat va signar un contracte amb el batalló de defensa territorial de la ciutat ucraïnesa d’Izium, a la regió nord-oriental de Khàrkiv, a canvi de menys de mil dòlars mensuals. Hubbard va fer entrenament militar, va rebre equipament i armes, i “va participar en el conflicte armat” fins a l’abril de 2022, quan va ser capturat per l’exèrcit rus.

El nord-americà, un jubilat provinent de Michigan, vivia a Ucraïna “amb una dona a la qual anomenava la seva esposa” des de 2014, segons l’agència RIA Nóvosti. E maig passat una usuària de Facebook que es va identificar com a Trisha Hubbard Fox va afirmar que el seu germà “havia estat segrestat” a Ucraïna per soldats txetxens que l’haurien colpejat.

Moscou ha utilitzat en el passat presos nord-americans com a moneda de canvi per garantir el retorn de russos retinguts en presons nord-americanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.