Política

pròxim orient

Israel estén els atacs al nord del Líban i prepara la resposta a l’Iran

Biden avisa Netanyahu que no ataqui instal·lacions nuclears iranianes

Israel ha estès el radi dels seus atacs al Líban i aquest dissabte ha atacat els suburbis del sud de Beirut amb una dotzena de raids aeris i ha bombardejat un camp de refugiats palestins al nord, a prop de Trípoli, en la primera operació que fa en aquesta regió del país. Els atacs d’Israel han provocat la fugida de milers de refugiats i un gran nombre de protestes per les morts de civils en manifestacions arreu del món.

El govern israelià, però, no té cap intenció d’afluixar l’ofensiva i aquest dissabte ha anunciat una represàlia “sense precedents” contra l’Iran per respondre a l’atac balístic de míssils a gran escala de la setmana passada contra Israel. L’ampliació de la crisi ha fet disparar les alarmes de la comunitat internacional i el president francès, Emmanuel Macron, ha reaccionat demanant que s’aturi els enviament d’armes a Israel.

El president nord-americà, Joe Biden, per la seva part, ha fet una crida a la contenció i ha advertit Israel que no ataqui les instal·lacions petrolieres iranianes, l’endemà que es filtrés que Israel preveu aquesta opció. “Si jo fos ells, estaria pensant en altres alternatives”, ha dit Biden durant una aparició a la premsa diària de la Casa Blanca. El govern nord-americà ha expressat també el seu rebuig a un eventual atac israelià a les instal·lacions nuclears de l’Iran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.