Política

orient mitjà

Hezbol·là llança més de 100 coets contra Haifa mentre Israel amplia la seva invasió terrestre al Líban

L’exèrcit israelià suma set mil soldats més a les operacions i estén les actuacions al sud-est del país

Pluja de coets sobre el nord d’Israel, un any després que Hezbol·là hagués intensificat el llançament de projectils contra territori israelià, en solidaritat, va dir, amb “el poble palestí” l’endemà de l’inici de l’ofensiva israeliana a la Franja de Gaza en resposta a l’atac perpetrat per Hamàs.

Per segon dia consecutiu, les alertes aèries advertint d’un atac aeri han tornat a sonar aquest dimarts a la ciutat de Haifa, situada al nord d’Israel. Hezbol·là ha llançat més d’un centenar de projectils contra la ciutat, la tercera més gran d’Israel. Dilluns hi va haver un impacte directe contra Haifa, fet que no passava des del 2006, quan Israel i Hezbol·là es van enfrontar per última vegada en el Líban en el marc d’una campanya militar que va durar un mes.

Poc abans, el número dos de la milícia Naim Qassem, havia assegurat que tot i els “durs cops” rebuts pel grup patrocinat per l’Iran en els darrers dies les seves capacitats militars “no s’han vist afectades” i que l’ofensiva terrestre d’Israel en el Líban ha “fracassat”.

L’exèrcit israelià ha ampliat les operacions militars al Líban i aquest dimarts ha anunciat l’inici d’una incursió terrestre al sud-oest del país “limitada, localitzada i focalitzada” per a la qual ha sumat set mil soldats més als efectius ja desplegats al país veí. Aquesta nova divisió de reservistes participarà en operacions de combat i se suma a tres altres desplegades al sud-est. En paral·lel a les operacions terrestres, avions de combat israelians bombardegen nit i dia Beirut i el sud del Líban, uns atacs que deixen ja més de dos mil morts i han provocat el desplaçament forçós de més d’un milió de persones. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit del risc de brots de malalties en el Líban per i, juntament amb el Programa Mundial d’Aliments de les Nacions Unides (PMA) ha expressat la seva preocupació sobre la capacitat del Líban d’alimentar els seus ciutadans a causa del fet que milers d’hectàrees de terra destinades a l’agricultura en el sud del país han estat incendiades o abandonades a causa dels atacs israelians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.