Política

orient mitjà

L’OMS adverteix de l’alt risc de brots epidèmics al Líban

L’organisme ja ha subministrat a les autoritats libaneses 116 tones de material mèdic

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit aquest dimarts de l’alt perill de l’aparició de brots epidèmics entre els desplaçats interns i la població en general del Líban pel limitat accés a serveis sanitaris essencials.

“Ens enfrontem a una situació en la qual existeix un risc molt major de brots de malalties, com la diarrea aguda, l’hepatitis A i diverses malalties que es poden prevenir mitjançant vacunes”, ha manifestat per teleconferència des de Beirut l’expert Ian Clarke.

Clarke ha precisat que també l’atenció d’emergència i de traumatologia (per als ferits) és cada vegada més difícil d’obtenir per a la població en un context en el qual el sistema sanitari del país ja es trobava afeblit per l’èxode massiu del seu personal sanitari en els últims cinc anys i la falta d’accés estable a l’electricitat.

“Tampoc podem ignorar que el Líban és el país que acull al nombre més gran de refugiats per càpita, entre els quals es calcula que hi ha 1,5 milions de refugiats sirians i almenys 11.000 refugiats d’altres nacionalitats”, ha comentat.

S’estima que fins a l’inici dels bombardejos a gran escala per part d’Israel el 25% de la població total del Líban –uns 5,7 milions de persones, encara que no existeixen dades de censos recents– eren refugiats.

En l’actual crisi, l’OMS ha subministrat a les autoritats libaneses 116 tones de material mèdic, inclòs material per a realitzar 4.000 cirurgies, així com per a tractar casos de còlera, a més de medicines per a 10.000 pacients amb trastorns de salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.