Societat

regne unit

Altres 65 dones denuncien haver estat víctimes d’abusos sexuals d’Al-Fayed

L’expropietari dels grans magatzems londinencs Harrods va morir el 2023

Altres 65 dones han denunciat davant la cadena britànica BBC haver estat víctimes d’abusos sexuals per part del milionari egipci Mohammed Al-Fayed, mort en 2023, quan aquest era propietari dels grans magatzems londinencs Harrods, amb acusacions que es remunten a 1977.

Les noves acusacions se sumen a les fetes el mes passat per almenys altres cinc dones, algunes menors d’edat en l’època, que van revelar al canal públic de televisió haver estat violades per Al-Fayed, i més de 20 van al·legar altres tipus d’agressions sexuals.

Les noves acusacions inclouen nous detalls d’assetjament i agressió sexual i violació. Algunes d’elles van ser reclutades, segons la seva versió, per a optar suposadament a llocs de treball com a part del personal domèstic del multimilionari i van ser després explotades sexualment pel magnat, algunes dins de la seva mansió en Oxted.

El també expropietari del club de futbol londinenc Fulham, que va morir a 94 anys l’any passat sense afrontar cap conseqüència legal per les seves accions, ha estat acusat de múltiples agressions sexuals després que la BBC fes pública una investigació el mes passat.

Entre les noves al·legacions figura la d’una dona que assegura que va ser agredida per Al-Fayed a Dubai en 1977, la primera de les acusacions contra l’egipci que han sortit a la llum.

Segons el canal de televisió, 37 de les 65 noves dones que han compartit ara la seva experiència havien treballat en Harrods.

Després de destapar-se l’escàndol, l’empresa va anunciar una investigació interna liderada per advocats i una revisió de la situació per part d’un comitè no executiu del consell d’administració, que serà independent de la gerència de la companyia.

A més, un grup d’advocats que representen a les víctimes de l’empresari preparen una demanda civil contra els grans magatzems, als quals acusen d’afavorir un sistema de col·laboració i encobriment per a Al-Fayed, que va involucrar a metges que examinaven ginecològicament a les empleades, treballadors de recursos humans i personal de seguretat.

Per part seva, la Fiscalia britànica ha reconegut que va descartar en almenys dues ocasions presentar càrrecs per delictes sexuals contra l’empresari, en 2008 i en 2013, en considerar que no hi havia proves sòlides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.