Política

guerra a europa

Scholz anuncia davant Zelenski un paquet d’ajuda militar de 1.400 milions d’euros

El govern alemany ha confirmat que continuarà sent el principal donant d’ajuda militar a Ucraïna a Europa i el segon a escala global per darrere dels Estats Units

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha anunciat aquest divendres davant el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna per valor de 1.400 milions d’euros que serà subministrat per Alemanya, Bèlgica, Dinamarca i Noruega abans de finals d’any.

Aquest paquet contindrà sistemes de defensa aèria IRIS-T i Skynex, així com blindats antiaeris Gepard, sistemes d’obusos, drons de combat, munició d’artilleria i radars, entre altres, com va afirmar Scholz en rebre a Zelenski en la Cancelleria a Berlín.

Alemanya també acaba de subministrar un paquet de 600 milions d’euros en ajuda militar que inclou el cinquè sistema IRIS-T, tancs, sistemes d’obusos, munició d’artilleria i drons, ha assenyalat el canceller.

Scholz ha recalcat a més que, donat el continu bombardeig per part de Rússia de la infraestructura elèctrica d’Ucraïna, Alemanya ha aprovat una assistència addicional recentment de 170 milions d’euros per a poder reparar ràpidament els pitjors danys i restablir el subministrament de cara a l’hivern.

El canceller alemany ha recordat també que l’any pròxim Alemanya ja ha assignat en els seus pressupostos uns 4.000 milions d’euros en ajuda bilateral directa a Ucraïna.

D’altra banda, en el marc del club de països industrialitzats del G7 es proporcionaran crèdits per valor de 50.000 milions de dòlars a Ucraïna, ha indicat Scholz, que ha manifestat l’esperança que la contribució europea a aquest mecanisme sigui ratificada ràpidament pel Parlament Europeu.

“Tot això mostra dues coses. Ucraïna pot comptar amb nosaltres. I la segona és un missatge a (el president de Rússia, Vladímir) Putin: apostar pel pas del temps no funcionarà, perquè continuarem fent costat a Ucraïna”, ha emfatitzat Scholz.

El cap de govern alemany ha confirmat que el seu país continuarà sent el principal donant d’ajuda militar a Ucraïna a Europa i el segon a escala global per darrere dels Estats Units.

A més, en paral·lel, Berlín dona suport a les iniciatives ucraïneses per a acostar-se a una “pau duradora i justa” amb Rússia i recolza que Moscou hauria de participar en la segona cimera de pau convocada com a continuació de la qual es va celebrar al juny a Suïssa, ha afirmat.

“És clar que la pau només es pot fer realitat sobre la base del dret internacional”, ha dit el canceller alemany, que ha sentenciat que mai serà acceptable una “pau dictada per Rússia”.

Inicialment, estava previst que el líder alemany rebés aquest divendres a Berlín al president estatunidenc, Joe Biden, i que tots dos participessin dissabte en la primera cimera en l’àmbit de caps d’Estat i de govern del format conegut com a Ramstein, per la base estatunidenca en el sud d’Alemanya on se celebren normalment aquestes reunions de suport militar a Ucraïna.

No obstant això, l’huracà Milton ha obligat Biden a retardar el seu viatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.