Política

europa

El Regne Unit estudia donar llum verda a fàrmacs antiobesitat

L’objectiu és reduir la pressió sobre el Sistema Nacional de Salut i aconseguir que la gent pugui tornar a treballar

El Regne Unit es planteja donar llum verda al fet que la sanitat pública administri un fàrmac per a baixar de pes als aturats amb obesitat de manera que es puguin reincorporar al mercat laboral, alguna cosa que el primer ministre britànic, Keir Starmer, ha considerat aquest dimarts beneficiós per a l’economia.

“Crec que aquest medicament podria ser molt important per a la nostra economia i per a la salut. Aquest medicament serà molt útil per a les persones que volen perdre pes, necessiten perdre pes, és molt important per a l’economia, perquè la gent pugui tornar a treballar”, ha declarat Starmer a la cadena BBC.

El primer ministre va insistir en la necessitat de reduir la pressió sobre el Sistema Nacional de Salut (NHS, en anglès), per la qual cosa aquesta proposta seria una de les opcions a considerar.

A causa de l’elevat cost, aquest tipus d’injeccions només són receptades per la sanitat pública en el cas de persones obsesses amb problemes de salut i també per als que tenen diabetis, però amb el nou pla el govern pretén ampliar-lo de manera gratuïta a més persones que sofreixen aquest problema.

El líder laborista s’ha manifestat a favor del pla després que l’exposés el ministre britànic de Sanitat, Wes Streeting, en un article publicat en el rotatiu ‘The Telegraph’. “Els nostres cinturons cada vegada més amples també estan imposant una càrrega significativa al nostre servei de salut, costant 11.000 milions de lliures (13.090 milions d’euros) a l’any, fins i tot més que fumar”, ha assenyalat.

El NHS considera que, en cas que el pla tiri endavant, haurà de ser escalonat perquè s’espera un alt nivell de demanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.