Política

guerra a gaza

Els EUA donen trenta dies a Israel per millorar la situació humanitària a Gaza

Washington avisa Netanyahu que si no afluixen les restriccions sobre l’enclavament palestí els retallaran l’ajuda militar

Els Estats Units han donat un termini de trenta dies a Israel perquè prengui mesures per millorar la situació humanitària a Gaza si no vol que Washington retalli l’ajuda militar que els proporciona.

Segons han informat alts funcionaris nord-americans aquest dimarts, el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, i el secretari de Defensa, Lloyd Austin, van escriure al govern israelià el diumenge passat per demanar-los mesures concretes per fer front a l’empitjorament de la situació a l’enclavament palestí. Si no ho fan, la política dels EUA cap a Israel podria canviar, segons la missiva.

“Estem particularment preocupats perquè les darreres accions del govern israelià estan contribuint a una deterioració accelerada de les condicions a Gaza”, diu la carta, publicada per un reporter d’Axios a X. El text citava restriccions que Israel imposa a la Franja com les importacions comercials, el bloqueig de la majoria dels moviments humanitaris entre el nord i el sud de Gaza, i restriccions “excessives” sobre quines mercaderies poden entrar a Gaza.

El portaveu de seguretat nacional de la Casa Blanca, John Kirby, ha aclarit que la carta “no és una amenaça”, però ha reiterat la urgència d’augmentar l’ajuda humanitària a Gaza. La carta és l’ultimàtum més clar que els Estats Units han posat al govern de Benjamin Netanyahu des que va començar el conflicte de Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.