Política

Orient Mitjà

El Líban detecta el primer cas de còlera des de l’inici de l’ofensiva d’Israel

El Ministeri de Salut Pública confirma un positiu del bacteri al nord del país i investiga els seus contactes i la contaminació de l’aigua

El país ja va patir el 2022 un brot de la malaltia a la mateixa regió

El Ministeri de Salut Pública del Líban ha informat aquest dimecres d’un possible cas de còlera al país, el primer detectat des de l’inici de l’ofensiva israeliana a principis de mes.

En un comunicat, el govern libanès explica que el passat dilluns, 14 d’octubre, es va notificar un possible cas de còlera en un pacient de la població d’Al-Samouniya, a la governació d’Akkar, al nord del Líban. Les anàlisis clínique han confirmat avui la presència del bacteri del còlera, Vibrio cholerae, del tipus 01.

Les autoritats sanitàries investiguen el cas i han recollit mostres dels contactes properes i busquen altres possibles casos a la zona. La recerca de camp també inclou la comprovació de la contaminació de l’aigua a la regió. Els investigadors han enviat mostres de l’aigua d’Al-Samouniya i Mish Mish als laboratoris de referència.

El departament de Salut Pública ha anunciat que activarà el pla nacional contra el còlera per implementar ràpidament “mesures de contenció” del brot.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar la setmana passada de l’alt risc de brots epidèmics entre els desplaçats interns per la guerra i la població general per les restriccions d’accés als serveis sanitaris essencials com a conseqüència dels intensos bombardejos israelians. Els atacs han provocat el desplaçament de més d’1,2 milions de persones, de les qual 188.000 s’han refugiat als centre habilitats pel govern libanès a diferents punts del país.

El nord del Líban ja va patir un brot de còlera a l’octubre de 2022, el primer al país des de 1993. Els primers casos es van detectar en camp de refugiats de la veïna Síria, on també s’havia produït un brot setmanes abans. El brot, que va provocar una vintena de morts i milers d’infectats, es va donar per extingit el 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.