Política

orient mitjà

Israel llança un atac aeri contra la ciutat costanera siriana de Lakatia

Els Estats Units bombardeja instal·lacions dels houthis al Iemen

L’exèrcit israelià ha llançat aquesta matinada un atac aeri contra la ciutat mediterrània de Lakatia, a l’oest de Síria, un país que en les últimes setmanes ha estat objectiu de múltiples atacs d’Israel en el marc de la seva campanya militar al Líban, informen fonts oficials. Les mateixes fonts indiquen que almenys dos civils han resultat ferits en l’atac israelià l’objectiu del qual era un dipòsit d’armes, segons ha comentat l’Observatori Sirià de Drets Humans, en un missatge al seu compte X i recollit per les agències.

Pel que fa a la situació en el Líban, l’exèrcit israelià amb la seva estratègia de buidatge del territori com ha vingut fent a la Franja de Gaza. Així, aquest dijous ha ordenat l’evacuació immediata, en un radi d’almenys 500 metres, d’un edifici a la vall de la Bekaa, després d’una jornada l’aviació de combat israeliana va atacar 150 objectius en el sud del país. En un d’aquests nous atacs hauria mort un comandant del partit milícia xiïta libanès Hezbol·là. Segons Israel es tracta de Hussein Muhamed Auda, al qual considera responsables del llançament de coets contra Israel des del districte meridional de Bint Jbeil.

D’altra banda, els Estats Units han atacat aquest dijous amb bombarders estratègics almenys cinc objectius soterranis dels rebels houthis del Iemen situats a la capital, Sanà, i a la governació de Sa’dah, al nord del país i fa frontera amb l’Aràbia Saudita, sense que hi hagi informació sobre possibles víctimes. El secretari del Departament de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha explicat que la força aèria dels EUA ha “dut a terme atacs de precisió contra cinc instal·lacions que guardaven armes de tota mena” que els houthis suposadament utilitzaven per atacar vaixells civils i militars a la regió.

Després de l’atac nord-americà, els rebels houthis han promès adoptara represàlies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.