Economia

Tarragona crea una nova taxa per a les empreses de telefonia

La proposta d’ordenances fiscals de l’executiu incrementa fins a 2,79 euros al mes la tarifa del clavegueram però congela la resta d’impostos

L’Ajuntament de Tarragona aposta per crear una nova taxa per gravar les empreses de telefonia mòbil. Aquesta és una de les principals novetats que inclouen les ordenances fiscals que ha presentat aquest dijous la regidora d’Hisenda, Isabel Mascaró, i que es votaran aquest divendres en una sessió plenària. El consistori preveu incrementar entre 0,88 i 2,79 euros al mes la tarifa del clavegueram per al 2025 però congelarà l’IBI, la plusvàlua, l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM), l’ICIO i l’IAE. Segons fonts de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) recollides per l’ACN, aquesta pujada representa un impacte d’entre el 6,76% i el 5,89%, respectivament, en el total de la factura. Amb aquest increment, es busca fer front a la inversió de 16 milions d’euros anunciada a principis de juliol per tal de renovar 31 quilòmetres de la xarxa de clavegueram.

Pel que fa a la nova taxa per a empreses de telefonia mòbil, la regidora ha exposat que es gravarà per “l’aprofitament i ocupació del domini públic municipal amb la instal·lació de les diferents xarxes de telefonia”. Mascaró ha explicat, però, que el 2008 el consistori ja va aprovar una taxa per ús de les telefonies mòbils, però que va quedar anul·lada per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2013. Aquesta taxa es derogarà per no entrar en “incoherències amb la sentència”.

La proposta d’ordenances inclou més novetats com la modificació de la taxa d’escombraries per incorporar una reducció de la tarifa fixa de fins al 5% per aquells que facin ús de la deixalleria i introduir millores en la tarifació social. El govern socialista preveu aprovar les ordenances amb els vots de Junts i En Comú Podem.

“El que proposem és implantar un sistema elemental de pagament per generació de residus, amb una reducció de la quota fixa a pagar de fins a un màxim de 12 euros per qui faci ús de la deixalleria fixa municipal”, ha explicat Mascaró. La voluntat del consistori és modificar l’ordenança fiscal per regular el pagament per generació d’altres fraccions de residus un cop entri en funcionament el nou servei de recollida, transport i tractament de residus.

També es modificarà l’ordenança per ampliar el número de persones que es puguin acollir la tarifa social. Es farà reduint el llindar de la percepció d’ingressos. A més se simplifica el procediment d’acreditació dels requisits. “Busquem incrementar el número persones que es puguin beneficiar de la tarifa social i a la vegada facilitar al màxim la tramitació, evitant procediments innecessàriament feixucs a persones que es troben en situació d’exclusió social”, ha apuntat la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.