Economia

La Fira del Cavall de Puigcerdà 2024 serà el 9 i 10 de novembre

Comença el compte enrere per a la celebració de la Fira del Cavall de Puigcerdà, una de les mostres ramaderes més importants d’Europa. Segons ha informat avui l’Ajuntament de Puigcerdà, l’edició del 2024 se celebrarà durant el cap de setmana del 9 i 10 de novembre al recinte firal de l’Avinguda Transpirinenc, on es podran trobar fins a 1.000 exemplars de la raça autòctona dels Pirineus.

La Fira del Cavall de Puigcerdà és “la mostra de bestiar equí més important del país amb unes considerables xifres tant d’exemplars com de visitants, contractes de compravenda i permisos de transport per als animals venuts a compradors de fora de Catalunya”, destaca el consistori ceretà.

43è Concurs de Cavalls

La mostra es complementa amb el tradicional Concurs de Cavalls, que enguany arriba a la seva 43a edició. El concurs, que es podrà seguir des de les grades instal·lades per l’ajuntament i també per streaming, començarà a tres quarts de deu del matí amb el concurs de sobranyes (femelles nascudes durant l’any 2023) i acabarà a les tres de la tarda amb el concurs de sementals.

A més, durant tot el matí es realitzarà el concurs a la millor ramaderia de Cerdanya, amb dues categories: categoria A (lots de 6 eugues amb pollí, 2 femelles de recria i 1 semental) i categoria B (lots de 3 eugues amb pollí, 1 femella de recria i 1 semental).

Fira multisectorial

Més enllà de l’exposició de bestiar i dels concursos de cavalls, hi haurà també una fira multisectorial, amb més de 300 parades de productes artesans, embotits i formatges, roba i complements, i d’objectes de decoració, que es distribuiran a la zona industrial i al centre de la vila com també als carrers de l’entorn del parc Schierbeck.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.