Societat

societat

El Suprem reconeix a les famílies monoparental les 26 setmanes de permís de criança

El Tribunal Suprem ha reconegut a les famílies monoparentals les 26 setmanes de permís de maternitat o paternitat que poden gaudir les famílies biparentals pel fet de disposar ambdós progenitors de 16 setmanes de permís cadascun. Tenint en compte que les 6 primeres setmanes de maternitat i paternitat són obligatòries per ambdós progenitors, les 10 setmanes que els resten les poden adoptar successivament de manera que el període en què el nounat disposa de l’atenció continuada d’un dels dos progenitors s’allarga fins a les 26 setmanes –fins ara les famílies monoparentals només disposaven de les 16 setmanes.

La sala del Suprem ha estimat el recurs que va presentar una professora a qui la Direcció Provincial d’Educació de Valladolid va rebutjar-li la sol·licitud per ampliar el permís de maternitat de 16 a 24 setmanes en tractar-se d’una família monoparental, segons informa ACN. Tot i que un jutjat contenciós-administratiu havia donat la raó a la mare en entendre que aplicar la normativa vigent a un únic model de família biparental era clarament discriminatori, el Tribunal Superior de Justícia de Castella-Lleó va anul·lar la sentència d’instància i va confirmar la resolució administrativa.

Ara el Suprem dona la raó a la mare a l’hora d’interpretar la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic (TRLEBEP) davant de la controvèrsia i la disparitat de criteris que hi ha a diferents jutjats i tribunals superiors de justícia. El Suprem sentencia que, de tots els interessos que convergeixen en la caracterització i l’ordenació d’aquests permisos, en destaca l’interès del menor i això és així “perquè, en tot cas, el que està en joc és la igualtat entre els menors nounats, evitant l’aparició de qualsevol forma de discriminació per raó de naixement, i per qualsevol altra condició o circumstància personal o social (article 14 de la Constitució), segons hagi nascut en un tipus o altre de família”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.