Política

europa

Detenen un home a Alemanya que planejava un atemptat contra l’ambaixada d’Israel

La fiscalia alemanya ha confirmat l’arrest dissabte al vespre a la localitat de Bernau, prop de Berlín d’un presumpte simpatitzant d’Estat Islàmic

Es tractaria d’un ciutadà libi de 28 anys

La fiscalia alemanya ha anunciat aquest diumenge la detenció d’un presumpte simpatitzant de l’organització gihadista Estat Islàmic (EI) que planejava un atemptat contra l’ambaixada d’Israel a Alemanya, informa Efe. L’arrestat pretenia atemptat amb armes de foc contra la legació israeliana a Berlín, segons ha confirmat la fiscalia en un comunicat, on s’indica que el detingut és un ciutadà d’origen libi.

En la nota, es detalla també que la detenció es va produir dissabte al vespre després d’una operació policial a la ciutat de Bernau, a tocar de Berlín.

En l’ordre d’arrest, s’acusa el detingut de pertinença a una organització terrorista estrangera i haver tingut la intenció d’efectuar “un atemptat amb armes de foc contra l’ambaixada israeliana a Berlín des d’almenys l’octubre de 2024”. La fiscalia afegeix, que per planejar l’atac l’acusat va intercanviar informar en un xat de missatgeria amb un membre d’Estat Islàmic.

Segons informa el diari alemany Bild, que cita fonts policials, l’arrestat té 28 anys i tenia intenció de fugir a l’estranger després de cometre l’atemptat. Les autoritats alemanyes, segons el mateix mitjà, van seguir la pista del detingut gràcies a una informació dels serveis d’intel·ligència estrangers.

En un missatge publicat a la xarxa X, l’ambaixador d’Israel a Alemanya, Ron Prosor, ha agraït a les autoritats alemanyes la seva feina per garantir la seguretat de la legació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.