Política

estat espanyol

Pablo Iglesias anima l’esquerra a unir-se “per doblegar el braç a Pedro Sánchez”

L’exdirigent de Podem insta els partits d’esquerres a “acumular poder” per aconseguir que el govern espanyol abaixi per llei el preu del lloguer de l’habitatge i trenqui relacions amb Israel

L’exvicepresident del govern espanyol i exdirigent de Podem Pablo Iglesias ha assegurat aquest diumenge que s’uneixen tots els partits d’esquerres amb representació en el Congrés dels Diputats “tenen la força suficient per doblegar el braç a Pedro Sánchez”.

En la seva intervenció a la “Uni de tardor”, un fòrum de pensament de l’esquerra internacional que organitza la formació morada, Iglesias ha llançat així el desafiament als diputats d’esquerres d’unir-se a Podem per aconseguir que el president del govern espanyol trenqui relacions amb Israel i abaixi per llei els preus del lloguer de l’habitatge.

Així, si l’esquerra vol de veritat “construir unitat”, han d’unir-se als quatre diputats de Podem en les seves reclamacions a Sánchez, a qui només donaran suport si compleix amb les dues condicions que va plantejar dissabte la secretària general de Podem, Ione Belarra.“Tothom vol que baixin els lloguers i tothom vol que Espanya faci alguna cosa de veritat i no només gestos de cara al genocidi que està duent a terme el govern israelià”, ha assegurat Iglesias, segons recull Efe, abans de llançar el seu desafiament als partits d’esquerres que facin com el que ja ha fet Junts, fer valer els seus vots per aconseguir l’amnistia.

En la taula rodona titulada ¿És la fi de la democràcia liberal?, celebrada al Teatre Fernando de Rojas de Madrid en el marc de les activitats organitzades en la ‘Uni de tardor’, Iglesias ha plantejat que la política “no va només de principis, sinó d’acumular el poder suficient perquè els principis es converteixin en realitat”. Ha destacat que “per a fer política no n’hi ha prou amb tenir raó, cal tenir poder”, una màxima que ha après bé la dreta, que “és present en tots els àmbits en els quals es maneja poder”, ja sigui entre les elits econòmiques, mediàtiques, judicials o militars, ha explicat l’exdirigent de la formació morada, segons recull Efe. Per això, ha animat als militants d’esquerres a “acumular poder”, perquè només tenint poder s’aconsegueixen els objectius concrets, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.