Economia

estat espanyol

Talgo obre negociacions amb la basca Sidenor

S’inicia així el procés per a la possible adquisició parcial o total del fabricant de trens pel grup industrial amb seu a Biscaia

El consell d’administració de Talgo ha decidit iniciar converses amb el president de Sidenor, Antonio Jainaga, després que el grup industrial basc hagués manifestat el seu interès d’adquirir parcialment o totalment el fabricant de trens. Així ho ha anunciat aquest dilluns, en un comunicat abans de l’obertura dels mercats. “El Consell d’Administració, en tot moment, vetllarà pels interessos de la societat i dels seus accionistes”, diu la nota recollida per les agències, on diu que a mesura que vagi de negociació anirà informarà puntualment el mercat de qualsevol fet rellevant que hagi de ser comunicat.

El consell d’administració Talgo ha decidit obrir negociacions després d’avaluar la proposta feta pel grup industrial basc.

El 16 d’octubre passat, Sidenor va anunciar la seva intenció d’entrar a Talgo, sigui comprant una part o, fins i tot fent-se amb la totalitat de la firma de fabricant de trens, iniciativa que compta amb el vistiplau dels governs espanyol i basc.

El fons inversor Triatlantic, que controla gairebé el 30% de les accions, vol vendre la seva part, però, l’agost passat el govern espanyol va rebutjar l’OPA presentada pel grup hongarès Ganz Mavag (Magyar Vagon) al·legant “riscos insalvables” per a la protecció dels interessos estratègics de l’Estat espanyol.

Sidenor, amb seu a Basauri (Biscaia), és un grup industrial basc líder en la producció d’acers llargs especials, a més de ser proveïdor de productes de calibrat al mercat europeu. La firma, presidida per Antonio Jainaga (Bilbao, 1954), disposa de centres de producció al País Basc, Cantàbria i Catalunya, i compta amb delegacions comercials a Alemanya, l’Estat francès, Itàlia i el Regne Unit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.