Administracions

Estat Espanyol

L’executiu aprova un decret per desbloquejar la renovació del consell de RTVE

Per designar nous consellers ja no caldrà una majoria de dos terços sinó la majoria absoluta en la segona votació

La reforma amplia de deu a quinze els membres de la corporació, onze dels quals seran nomenats pel Congrés i quatre pel Senat

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts una fórmula per desbloquejar la renovació del Consell d’Administració de la Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola (RTVE).

El Consell de Ministres ha acordat un decret que rebaixa la majoria requerida per renovar l’ens audiovisual, de manera que ja no serà imprescindible un acord entre el PSOE i el PP. Fins ara calia una majoria qualificada de dos terços per designar nous consellers i amb el nou decret n’hi haurà prou amb una majoria absoluta del Congrés i del Senat en segona votació.

A més, la norma amplia de deu a quinze els membres de la cúpula de la corporació. D’aquests, el Congrés en designarà onze i el Senat, els altres quatre.

El ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, Óscar López, ha defensat després de la reunió del Consell de Ministres que, amb aquest decret, el nou consell de la RTVE serà “el més plural de la història”. A la roda de premsa, recollida per l’agència Efe, López ha recordat que tradicionalment la cúpula de l’ens ha estat formada per tres formacions polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.