economia
Farinera Coromina compra Farines Sunyer i esdevé l’únic productor del sector a les comarques gironines
L’empresa banyolina Farinera Coromina, amb 127 anys d’història, s’acaba de convertir en l’únic productor de farina de les comarques gironines després d’arribar a un acord per adquirir Farines Sunyer, una companyia amb una llarga tradició familiar situada a la Bisbal d’Empordà. Segons ha informat Farinera Coromina, fruit de l’entesa, passaran a elaborar quatre varietats de farina de Farines Sunyer, ampliant així la seva gamma de productes.
L’empresa banyolina destaca que la compra li permet consolidar-se “com a líder del sector de les farines de qualitat per fleca artesana arreu de l’Estat” i preveu així ampliar el seu mercat i superar una facturació que l’any passat va ser de prop de 20 milions d’euros. Actualment, Farinera Coromina comercialitza els seus productes principalment a Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, amb activitat exportadora també a l’Estat francès i Portugal.
“Estem molt contents de sumar una marca tan característica de les comarques gironines com ho és Farines Sunyer, amb una àmplia trajectòria formada per més de 13 generacions de moliners. Volem mantenir el seu esperit, al mateix temps que aquest acord ens permet consolidar-nos com els líders de la revolució del pa artesà fet a partir de farines de gran qualitat””, ha assenyalat el director-gerent de Farinera Coromina, Lluís Coromina Unzueta, cinquena generació de la família fundadora.
Sobre les companyies
Farinera Coromina va iniciar l’activitat el 1897 i des de llavors, remarca que ha mantingut el seu caràcter familiar i “un esperit d’innovació i evolució que l’ha dut a créixer, sempre treballant amb la filosofia d’una alimentació basada en tres pilars fonamentals: qualitat, salut i respecte pel medi ambient”. Pertany al Grup Agri-Energia, un conjunt d’empreses que opera en els sectors de l’alimentació i l’energia, i, a més, desenvolupa una tasca social a través de la Fundació Lluís Coromina Isern. La firma banyolina, que el 2016 va rebre el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària de la Generalitat, ha estat present aquest any en les fires Alimentària i InterSICOP i a finals d’aquest mes estarà present a l’European Pizza and Pasta Show de Londres.
Per la seva banda, la família Sunyer va començar l’activitat farinera a principis del segle XVII al molí d’El Torn, situat a la Garrotxa. En els seus inicis, l’empresa treballava sota el nom de Farinera Sant Miquel. El punt d’inflexió va arribar 100 anys enrere, quan el 1926 es va fundar el molí més recent de Farines Sunyer a La Bisbal d’Empordà. Durant les últimes dues dècades, des de l’any 2000, el seu responsable ha estat Isidre Sunyer, que va començar una nova etapa, apostant pels blats d’alta qualitat, naturals i sense additius químics, respectant el medi ambient i la salut de les persones a partir del seu procés de producció i dels ingredients utilitzats.
Tant Farinera Coromina com Farines Sunyer són socis del projecte del Pa de la Tramuntana i d’És Farina de Girona.